7 жовтня свято Пресвятої Богородиці «Розчулення. В чому саме допомагає ця ікона

Війна

7 жовтня свято Пресвятої Богородиці «Розчулення. В чому саме допомагає ця ікона

7 жовтня православні християни відзначають день ікони Пресвятої Богородиці «Розчулення», яка має давню і дивовижну історію

Ця святиня була привезена до Володимира на Клязьмі з Києва в 1154 році, а в 1395 році її перевезли до Успенського Собору за вказівкою князя Василя Дмитровича.

Ікона «Розчулення» і її чудодійна сила

На початку XVI століття з цієї ікони був створений список, який доставили до Псково-Печерського монастиря. Відтоді святиня здивувала багатьох своєю чудодійною силою. Починаючи з 1524 року, у Пскові та прилеглих містах почали говорити про дивовижні зцілення, які приносив цей образ.

Чудесний захист Пскова

Особливої слави ікона зазнала під час облоги Пскова польськими військами. За переказами, у 1581 році польський король Стефан Баторій обстрілював Мирожський монастир, де зберігалася ікона Божої Матері. І хоча ядра влучали в монастирські стіни, жодне не зачепило ані ікону, ані людей поруч. Це диво стало знаком Божого захисту, і польське військо змушене було укласти мир з Росією.

Ця ікона донині шанується як символ чудесного заступництва та захисту віруючих.

Валерій Залужний показав, який вони з дружиною вигляд мали 10 років тому
Ексголовнокомандувач Збройних сил України, а зараз посол у Великобританії Валерій Залужний 4 жовтня розмістив у Facebook архівне фото, на якому його знято в обіймах із дружиною Оленою

Скромна родина звичайних Українських державних Службовців. Яка сьогодні прославилися на всю Країну
Скромна родина звичайних Українських державних Службовців.Яка сьогодні прославилися на всю Країну

😱«Королевам можно не все»: керівницю МСЕК Крупу затримано, – ДБР.
😱«Королевам можно не все»: керівницю МСЕК Крупу затримано, – ДБР.

Залишити відповідь