Провладна партія Грузії повторно ініціювала імпічмент президентки

Політика, Світ

Керівна партія Грузії «Грузинська мрія» повторно ініціює імпічмент президентки Саломе Зурабішвілі.

Про це повідомив спікер парламенту Шалва Папуашвілі, передає Ехо Кавказа.

Грузинська мрія стверджує, що таке рішення було ухвалене нібито через візити Зурабішвілі до Парижа, Брюсселя, Берліна та Варшави без дозволу уряду.

Папуашвілі пояснив, що у разі, якщо Конституційний суд “знову визнає порушення Конституції з боку Зурабішвілі”, її усунення з посади здійснить новообраний парламент. На цей момент Грузинська мрія не має достатньої кількості голосів у парламенті, щоб завершити процедуру.

Як пояснює Ехо Кавказу, термін повноважень Зурабішвілі завершується після парламентських виборів. Відповідно до Конституції, президентські вибори мають відбутися протягом 45 днів після першого засідання новообраного парламенту.Раніше Зурабішвілі заявила про намір балотуватися на другий термін. Проте цього разу президента обиратиме не населення, а виборча колегія, до складу якої входять депутати парламенту, представники вищих органів Абхазької та Аджарської автономій, а також члени органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що на думку Зурабішвілі, грузинська опозиція має ще до парламентських виборів почати формувати тіньовий уряд, який почне працювати після її перемоги.

Раніше ми писали, що прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе підтвердив, що його партія Грузинська мрія продовжить використовувати тему війни в Україні для передвиборчих цілей.

Також нагадаємо, що США скасували запрошення прем’єра Грузії Іраклія Кобахідзе на прийняття до президента Джо Байдена.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь