Вітамінно-мінеральні комплекси: оптимальне поєднання корисних речовин

Життя
Вітамінно-мінеральні комплекси: оптимальне поєднання корисних речовин

У людському тілі багато біохімічних процесів залежить від наявності вітамінів і мінералів. Причому лише деякі з них виробляються в організмі, а більшість має надходити з їжею. Але через різні причини можуть виникати дефіцитні стани. Переважно це пов’язано зі слабким здоров’ям, неправильно вибудуваним раціоном або низькою якістю вживаних продуктів. Найкращим виходом з подібної ситуації є вітамінно-мінеральні комплекси. Купити в Чернівцях, Києві та інших містах України їх найзручніше в такій перевіреній точці, як інтернет-магазин MONSTERLAB. Адже тут пропонується продукція з відмінною якістю на вигідних для покупців умовах.

Чому варто обирати вітамінно-мінеральні комплекси, а не окремі їхні компоненти?

У торгівлі цілком доступні різні види вітамінів, мікро- і макроелементів в окремих упаковках. Але найчастіше організм потребує не тільки одного окремого виду таких речовин.

Актуальність вітамінно-мінеральних комплексів

Якщо виникає дефіцит вітамінів, макро- та мікроелементів, то він переважно комплексний. Коли ви добре знаєте свої проблеми й цілі, то можете визначити, які речовини необхідні для вашого організму. У такому разі можна приймати одразу кілька видів вітамінів і мінералів. Але фахівці не рекомендують таке рішення. Адже багато видів цих речовин не можна вживати разом, оскільки вони є антагоністами, погіршуючи дію одна одної або повністю її нівелюючи. 

А деякі поєднання навіть небезпечні для здоров’я. Вітамінно-мінеральні комплеки з каталогів перевірених виробників сформовані таким чином, щоб приносячи користь, не завдавати шкоди. Для цього в лабораторіях компаній-виробників скрупульозно розраховують оптимальну формулу одержуваного препарату. У результаті:

  • всі компоненти ідеально поєднуються між собою;
  • їх дозування відповідає потребам організму;
  • виключається ризик токсичної дії препарату.

 Значення вітамінів і мінералів для організму

Кожен нутрієнт виконує свою певну функцію. Переважно такі речовини, як вітаміни, макро- і мікроелементи сприяють нормалізації метаболізму, зміцненню імунітету, наповненню тіла енергією, а їхня роль у будівельних і регуляторних функціях незамінна. 

Вітаміни й мінерали потрібні для активізації ферментів, формування ДНК, поділу клітин, росту тіла, розвитку його органів і систем, а також їхнього повноцінного функціонування. Вони беруть участь у синтезі білка, укріпленні м’язової тканини, стабілізації водно-сольового балансу. 

Особливо важливо приймати такі препарати для спортсменів і тих, кому просто доводиться працювати на знос. Необхідні вітаміни для дітей і людей похилого віку. Без них неможливе відновлення після стресів, травм, важких захворювань і хірургічних операцій.

 Рекомендуємо вам на зазначеному раніше сайті купити недорого вітамінно-мінеральні комплекси з доставкою по Україні. Фахівці цієї компанії допоможуть вам зробити правильний вибір конкретно під ваші завдання й уподобання.

Залишити відповідь