Якщо хочете смачну гречку, то приготуйте у такий спосіб. За цим рецептом гречка завжди виходить смачна, ніжна та розсипчаста

Світ

Як потрібно готувати гречку, щоб вона була розсипчастою. Ділимось не складними, але важливими секретами. За цим рецептом гречка завжди виходить смачна, ніжна та розсипчаста.

Інгредієнти:

  • Гречка -200 гр.
  • Вода -400мл.
  • Сіль -1/2ч.л.
  • Вершкове масло -30 гр.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У миску насипаємо 200 г гречки, добре промиваємо. Беремо обов’язково товстостінну каструлю, нас найбільше подобається у товстостінній каструлі, також чудово підійде казан.

Насипаємо 200 грам промитої гречки, додаємо сіль половину ч.л., вершкове масло за смаком, ми додаємо 30 грам і вливаємо 400 мл води що тільки закипіла. Закриваємо щільною кришкою, щоб не було зазору.

Якщо є отвір у кришці, краще його закрити, нам потрібно домогтися того, щоб якнайменше виходила пара з каструлі. Ми ще ставимо на кришку вантаж, щоб притиснути її ще щільніше.

Вогонь робимо максимальний і варимо рівно 3 хвилини, тепер зменшуємо вогонь робимо помірний і варимо ще 7 хвилин, тепер робимо слабкий вогонь і варимо ще 2 хвилини. Відразу знімаємо з вогню. Кришку в жодному разі не відкриваємо, а залишаємо гречку постояти 12 хвилин.

За цей час вона якраз до готується. Тільки тепер кришку відчиняємо перемішуємо. Розсипчаста та дуже смачна гречка готова.

Залишити відповідь