Правоохоронці почали розслідування в інтернаті на Львівщині, де мордували дітей

Політика

За фактом вчинення побоїв дітям та сексуального насильства в навчально-реабілітаційному центрі у Львівській області розпочато розслідування. Справа перебуває на контролі омбудсмена.

Як повідомляє Офіс генпрокурора, слідчі вже допитали 46 осіб, провели обшуки в інтернаті, а дітей, які могли постраждати, перемістили до іншого навчального закладу. Директор навчально-реабілітаційного центру відсторонений від виконання своїх обов’язків.

Омбудсмен з прав людини Дмитро Лубінець відреагував на відео жорсткого поводження з вихованцями навчально-реабілітаційного центру у Львівській області. Він зазначив: про інцидент стало відомо ще наприкінці вересня і наразі ситуація перебуває під його контролем. Він також наголосив, що задля безпеки дітей треба перемістити їх в інший навчальний заклад.

«Очікую швидких рішень і дієвих кроків від Львівської обласної військової адміністрації та служби у справах дітей. Адже не можна жорстоко й неналежно поводитися з дітьми. Вони заслуговують на дотримання всіх їхніх прав», — заявив омбудсмен.

Нагадаємо, 7 жовтня в мережі почало ширитися відео, на якому вчителька навчально-реабілітаційного центру б’є дитину залізним прутом і кулаками, при цьому обзиваючи скотинякою. Інцидент набув розголосу ще 27 вересня, після чого туди одразу приїхав омбудсмен Лубінець та волонтери-психологи.Раніше ми писали, що вихователь дитсадка у Києві підозрюється у побитті дитини. Правоохоронці розпочали розслідування.

А в Івано-Франківській області працівники поліції будуть нести посилений варіант служби у громадах області через конфлікт у селі Космач. Там побили жінок і дитину, яких запідозрили у співпраці з ТЦК.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь