Шмигаль розповів про плани виробництва у Словаччині снарядів 155-мм калібру

Політика

Україна підписала із європейським партнером угоду щодо збільшення виробництва снарядів 155-мм калібру на території Словаччини.

Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час пресконференції зі своїм словацьким колегою Робертом Фіцо на Закарпатті.

Нещодавно українська компанія підписала угоду з європейським партнером про збільшенню виробництва снарядів 155-мм калібру. Його виробничі потужності розташовані у Словаччині.

Шмигаль також заявив, що очікує нові оборонні контракти на рівні підприємств.

“Окремо розраховуємо на започаткування спільного виробництва інженерної техніки з локалізацією в Україні, зокрема мова йде про розмінувальні машини BOZENA 5”, – проінформував він.Прем’єр подякував Словаччині за готовність надати наявну інженерну техніку та техніку для розмінування Україні.

BOZENA-5 – це гусенична дистанційно керована машина для ліквідації мін, оснащена передавальним пристроєм на відстань до 2000 метрів. Вона здійснює примусову детонацію або ліквідацію протипіхотних мін натискної чи натяжної дії, а також протитанкових мін з зарядом до дев’яти кілограмів тринітротолуолу.

Раніше посол України в Празі Василь Зварич розповів, що Україна вже отримала понад третину з 500 тисяч боєприпасів, які мають бути передані в рамках чеської ініціативи до кінця року.

До серпня цього року до чеської ініціативи із закупівлі снарядів для ЗСУ долучилися понад десять країн, які виділили різні суми. Найбільше і раніше за всіх кошти внесла Німеччина, а єдиною країною, яка лише публічно пообіцяла гроші та не перерахувала їх, стала Польща.

Польща приєдналася до ініціативи Чехії щодо закупівлі снарядів для України, проте внесок країни затримується, повідомив раніше міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь