Генштаб повідомив про чотири надскладні напрямки на фронті

Політика

На фронті від початку доби відбулися 88 бойових зіткнень, на п’яти напрямках бої досі тривають. Найгарячіше нині на Лиманському, Куп’янському, Покровському та Курахівському напрямках. Окупант продовжує застосовувати авіацію та артилерію по прикордонних районах Сумської області. Під артилерійськими ударами опинились райони населених пунктів Бунякіне, Павлівка, Угроїди, Степок та Покровка.

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ на своїй сторінці у Facebook.

  • На Харківському напрямку російські терористи штурмували позиції наших підрозділів в районі Стариці та Вовчанська, на даний час всі атаки ворога відбиті.
  • 15 разів противник атакував наші позиції на Куп’янському напрямку. П’ять атак відбито Силами оборони, десять боєзіткнень триває.
  • На Лиманському напрямку ворог намагається просунутись поблизу Макіївки, Греківки, Невського, Новосадового, Торського та в Серебрянському лісі. Всього з початку доби на цьому напрямку нараховується уже 16 боєзіткнень, досі триває 11 з них.
  • На Краматорському напрямку загарбники здійснили одну штурмову дію поблизу Ступочок. Ворог активно застосовує авіацію, завдаючи ударів некерованими авіаційними ракетами по району Часового Яру.
  • На Торецькому напрямку кількість ворожих атак збільшилась до восьми. Ворог, за підтримки бомбардувальної авіації, намагається атакувати біля населених пунктів Торецьк, Диліївка та Неліпівка де наші захисники відбили три атаки, ще п’ять боєзіткнень триває.
  • Агресор атакує українських захисників на Покровському напрямку. Тут, впродовж дня він здійснив 13 атак в районах Новоторецька, Калинового, Лисівки, Крутого Яру, Новогродівки та Миколаївки. Сили оборони стримують натиск та відбили 12 атак противника, один бій ще триває.
  • На Курахівському напрямку від початку доби окупанти 19 разів атакували наші підрозділи. На даний час тривають бої у восьми локаціях.
  • На Времівському напрямку наші війська відбили дві атаки в бік Богоявленки. Противник завдав авіаційного удару некерованими авіаракетами в районі населеного пункту Приютне.
  • На Оріхівському напрямку українськими захисниками відбито два ворожі штурми поблизу Роботиного. Також ворог застосовував бомбардувальну авіацію по Малій Токмачці та Оріхову.
  • На Придніпровському напрямку три атаки загарбників успіху не мали. Ворожа авіація сьогодні завдала ударів по Херсону, скинувши чотири керовані авіаційні бомби.

Нагадаємо, що російські військові намагаються атакувати газовидобувні вежі поблизу острова Зміїний. Нашим захисникам вдається утримувати контроль над вежами й островом.

На Харківщині російські окупанти наразі зосередились на контролі повітряної обстановки. Загарбники мінують за допомогою дронів ділянки територій біля населених пунктів.

Протягом минулої доби, 6 жовтня, через російські обстріли та бойові дії були знеструмлення у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Чернігівській областях.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь