Українські розвідники пробрались на борт військового корабля РФ: чергова успішна операція ГУР

Війна

Українські розвідники пробрались на борт військового корабля РФ: чергова успішна операція ГУР

Спецпризначенці ГУР вивели з ладу дороговартісну ворожу техніку на тривалий термін

У результаті успішної операції Головного управління розвідки Міноборони України виведено з ладу тральщик Балтійського флоту ЗС РФ «Александр Обухов». Про це повідомляє ГУР.

Двигун до такого корабля – дуже дефіцитна і дорога річ

“Корабель, який базувався у місті Балтійськ та мав виходити на бойове чергування, зазнав важких пошкоджень ― через загадкову появу отвору у газоході до двигуна потрапила вода: «Обухов» захлинувся”, – поінформували у розвідці.

Зазначається, що тепер тральщик став на капітальний ремонт. Для ворога це може виявитись серйозною проблемою, адже пошкоджений двигун М-503 – “доволі дефіцитна річ”, до того ж ремонт ключової установки на кораблі технічно складний та дороговартісний, зауважили у ГУР.

При цьому повідомляється, що тільки у липні цей корабель проходив ремонтні роботи у Санкт-Петербурзі.

Мінус другий корабель за півроку на Балтійському флоті

«Александр Обухов» ― уже другий корабель Балтійського флоту ЗС РФ, знешкоджений за останні пів року. У ході спецоперації «Рибалка» Головному управлінню розвідки Міністерства оборони вдалося пошкодити російський ракетний корабель «Серпухов» і отримати секретні дані про Балтійський флот і військово-промисловий комплекс Російської Федерації.

Про це повідомили представник ГУР Андрій Юсов, спікер проєкту «Хочу жить!» Віталій Матвієнко і колишній російський матрос з позивним «Гога», який перейшов на бік України.

«На початку квітня цього року з’явилася інформація про інцидент, задимлення з малим ракетним кораблем «Серпухов», який в складі Балтійського флоту і знаходиться на базі у місті Балтійськ. Зараз ми можемо сказати, що це була частина операції «Рибалка», яка тривала з 2023 року», – зазначив Юсов.

За його словами, внаслідок цієї операції «була отримана велика кількість важливої інформації, яка допомагає українським Силам безпеки і оборони і щонайменше на пів року виведено з ладу сучасний малий ракетний корабель «Серпухов», який був уведений на бойове чергування у 2015 році».

Юсов поінформував, що здійснити операцію допоміг колишній російський військовослужбовець, матрос з позивним «Гога», який став членом добровольчого легіону «Свобода России». Зокрема, у 2023 році він вийшов на зв’язок з ГУР через проєкт «Хочу жить!» і у рамках співпраці погодився вивести з ладу ракетний корабель «Серпухов», на якому проходив службу, а також передав українській розвідці секретну інформацію про Балтійський флот і військово-промисловий комплекс Росі

😱«Королевам можно не все»: керівницю МСЕК Крупу затримано, – ДБР.
😱«Королевам можно не все»: керівницю МСЕК Крупу затримано, – ДБР.

💸 Відзавтра ціни на оформлення документів в Україні зростуть, – Паспортний сервіс.
💸 Відзавтра ціни на оформлення документів в Україні зростуть, – Паспортний сервіс.

РОСІЯ ЗАПУСТИЛА ПО УКРАЇНІ ПОНАД 80 РАКЕТ ТА ДРОНІВ: ЯК ВІДПРАЦЮВАЛА ППО
Близько 08:20 ворог атакував трьома аеробалістичними ракетами Х-47М2 «Кинджал» з літаків МіГ-31К, що піднялися з аеродрому Саваслєйка у Тамбовській області

Залишити відповідь