Рішення про переговори з РФ ухвалено: які пункти передбачено – Financial Times

Війна

Рішення про переговори з РФ ухвалено: які пункти передбачено – Financial Times

Західні та українські офіційні особи дійшли згоди, що основою для переговорів з Росією можуть стати сильні гарантії безпеки в обмін на тимчасовий контроль Росії над окупованими територіями. Таку інсайдерську інформацію повідомляє Financial Times.

Західні та українські офіційні особи дійшли згоди, що основою для переговорів з Росією можуть стати сильні гарантії безпеки в обмін на тимчасовий контроль Росії над окупованими територіями. Таку інсайдерську інформацію повідомляє Financial Times.

Це рішення передбачає одразу два пункти:

  1. Неофіційну згоду на те, що ці території мають бути повернуті Україні дипломатичними шляхами в майбутньому, хоча конкретні терміни не визначені.
  2. Україна, ймовірно, погодиться встановити оборонний кордон та утриматися від постійного розміщення військ або ядерної зброї на своїй території, якщо не виникне загрози нападу.

Водночас Financial Times визнає, що ця ідея (“НАТО в обмін на території”) має труднощі у реалізації. По-перше, через позицію Росії, яка категорично проти членства України в Альянсі), і по-друге, через відсутність чіткого розуміння, чи готові на це йти США та інші країни НАТО.

“Існує також велике питання про те, чи США, не кажучи вже про своїх європейських союзників, готові взяти на себе зобов’язання, необхідні для захисту України всередині Альянсу. Адміністрація Байдена досі відмовлялася зрушити питання про прискорене членство Києва. Чи буде президент Камала Харріс ставитись до цього по-іншому? Чи може Дональд Трамп уявити собі західнонімецьку модель як частину його запропонованої угоди з припинення війни? Чи може Зеленський продати це своєму народу?”, – запитує Financial Times.

Ймовірні майбутні перебіги війни

Своєю чергою президент України Володимир Зеленський назвав дві речі, які здатні зупинити агресію РФ. Він наголосив, що партнери повинні проявити свою рішучість, і нагадав, що нашій державі потрібна далекобійність та зміцнення позицій на фронті.

Водночас військовий експерт Петро Черник вважає, що ЗСУ треба протриматися приблизно місяць, після чого окупанти тимчасово втратять спроможності просуватися на полі бою.А от Швейцарія заявила про непорозуміння та підкреслила, що жодних комюніке після зустрічі, яку провели Китай і Бразилія на полях Генеральної Асамблеї ООН, не було підписано.

Валерій Гинда ціною свого життя врятував побратимів. “Мушу захищати Україну
Воїну, який дістав смертельні поранення під час ворожого артобстрілу на Донеччині, навіки 25.

Патpульний назвав 10 aвто, які мaйже не зупиняють для пеpевірки дoкументів
Патpульний назвав 10 aвто, які мaйже не зупиняють для пеpевірки дoкументів.

7 жовтня. Яке сьогодні свято, що цього дня не варто переносити на завтра
Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 7 жовтня за новим і старим стилем, заборони дня, у кого іменини

Залишити відповідь