Іспанські далекобійники пригрозили паралізувати країну

Політика, Світ

Водії фур і автобусів в Іспанії домовились з кінця жовтня розпочати серію страйків, якщо влада не задовольнить їхні пенсійні вимоги.

Як пише Reuters, представники двох провідних профспілок Іспанії, CCOO і UGT, заявили в понеділок, що водії вийдуть 28 жовтня, 11, 28 й 29 листопада, а також 5 та 9 грудня.

Профспілки вимагають, щоб умови праці водіїв – зокрема пенсійний вік, який зараз становить 67 років, і право на частковий вихід на пенсію – були покращені і приведені у відповідність до умов інших категорій працівників, чия робота несе подібний рівень ризику.

«Вік є визначальним фактором для моторних навичок, сенсорних і когнітивних втрат і становить ризик не лише для працівника, але й для решти людей», – заявив секретар UGT з питань дорожнього та міського транспорту Дієго Буенестадо.

Якщо влада не задовольнить вимоги страйкарів, вони готуються почати безстроковий страйк 23 грудня. У 2022 році такий страйк спричинив дефіцит продуктів харчування, спровокував сплеск інфляції та вдарив по економічному зростанню країни.Читайте також:

Близько 100 000 робітників з 5,5-мільйонного населення Фінляндії розпочали одноденний протест проти запланованих урядом трудових реформ.

У Німеччині пасажири всіх поїздів стикнулися зі скасуванням тисяч рейсів через страйк профспілки машиністів GDL.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь