Рашисти атакували цивільне судно в Одесі, серед жертв – іноземні матроси

Політика

7 жовтня увечері ворог вдарив балістичними ракетами, ціливши у портову інфраструктуру Одеси. Під удар потрапив суховантаж ОРТІМА під прапором Палау. Одна людина загинула, ще п’ятеро поранені.

Про це повідомив голова Одеської ОВА ОВА Олег Кіпер.

«Ціллю агресора стала портова інфраструктура. Балістичною ракетою ворог влучив у цивільне судно під прапором Палау. Загинув 60-річний українець, працівник приватної компанії, що обробляє вантажі. Ще пʼятеро іноземних громадян постраждали. Четверо з них у стані середнього ступеня важкості, один – легкого. Наразі їм надається необхідна медична допомога», – розповів він.

Віцепрем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад та територій України Олексій Кулеба уточнив, що судно тільки прийшло у порт і стало під завантаження.

Він вказав, що російські терористи вкотре намагаються зірвати роботу Українського зернового коридору. За останні декілька днів це вже друга атака цивільного судна у портах Одещини. У ніч проти 6 жовтня у порту «Південний» російська ракета пошкодила цивільне судно Paresa під прапором Сент-Кітс і Невіс, на якому було 6 тисяч тонн української кукурудзи. Це було двадцяте цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак.За понад рік роботи українського морського коридору понад 2500 суден експортували 70 млн тонн вантажів, повідомив Президент України Володимир Зеленський.

Раніше повідомлялося, що українським морським коридором із 16 серпня 2023 року по 16 серпня 2024 року експортовано 64,4 млн т продукції, з яких 43,5 млн т – аграрна.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь