Повітряне пісочне печиво. Цей рецепт має знати кожна господиня

Світ

Таке Тісто стане для вас відкриттям. Поєднує в собі все найсмачніше: від дріжджового – м’якість та пишність, від пісочного – розсипчастість та крихкість. Цей рецепт займе гідне місце у вашій родині! Готується швидко, виходить багато, а найголовніше – дуже смачно!

Інгредієнти:

  • Вершкове масло -250 г
  • Цукор -80 г
  • Ванілін “Haas” -1 пачка.
  • Яйця -3шт
  • Дріжджі “Haas” 1 пачка (7г) або (сирі 20 г),
  • Вода -80 мл
  • Борошно -500-550 г
  • Сіль -1/3ч.л.

Спосіб приготування:

Для початку активуємо дріжджі, заразом перевіримо їхню працездатність, в миску вливаємо 80 мл води, додаємо 1 ч.л. цукру і додаємо 1 пачку сухих дріжджів у мене в пачці 7 грам, перемішуємо та залишаємо на 5-10 хвилин.

Масло вершкове 250 грам заздалегідь дістанемо з холодильника, щоб воно стало м’яким, додамо 80 грам цукру та ванілін, збиваємо до пишності міксером.

і додаємо 3 яйця по 1, додаємо спочатку одне яйце, вбиваємо його в масло, потім наступне і так 3 яйця.

Тепер вливаємо активовані дріжджі та борошно 550 грамів поступово замішуємо тісто. Тісто виходить м’яке до рук не липне.

Формуємо прямокутник і розкочуємо качалкою товщина приблизно 10-15 мм.

Зверху посипаємо цукром, прикочуємо качалкою та розрізаємо на прямокутники.

Кладемо на лист, даємо печінкою відстоятися 15-20 хвилин, потім ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 15 хвилин, до легкого золотистого відтінку.

Печиво готове, дамо йому трохи охолонути і подаємо з чаєм чи кавою.

Печива виходить багато, майже 2 листи і на смак воно не схоже на звичайне пісочне печиво, на мій смак, воно набагато смачніше звичайного пісочного.

Залишити відповідь