Зеленський наказав надати гумдопомогу Чехії для подолання наслідків повені

Політика

Україна допоможе Чехії в подоланні наслідків масштабної повені. Вона була спричинена циклоном ти потужними опадами, що вирували у вересні у низці країнах Європи.

Про це йдеться у відповідному указі №696/2024 президента Володимира Зеленського на сайті глави держави. Документ був оприлюднений у понеділок, 7 жовтня.

Як йдеться в указі, надання гумдопомоги Чехії президент постановив «з метою сприяння подоланню наслідків надзвичайної ситуації, що склалася в Чеській Республіці внаслідок повені, відповідно до статті 10 Закону України «Про гуманітарну допомогу».

В документі вказується, що надання гумдопомоги Чехії має забезпечити уряд.

Разом з тим не уточнюється, що саме має увійти у таку допомогу, на яку суму вона передбачена та строки передачі.Нагадаємо, в середині вересня міністр закордонних справ Андрій Сибіга заявив, що Україна запропонувала свою допомогу відразу кільком країнам Європи у подоланні наслідків негоди через сильну повінь.

Чиновник тоді розповів, що МЗС запропонувало допомогу на доручення президента та за координації прем’єр-міністра таким державам:

  • Молдова,
  • Польща,
  • Румунія,
  • Словаччина,
  • Угорщина
  • Чехія.

Також раніше повідомлялося, що Україна зголосилась допомогти Чехії в боротьбі з наслідками повеней.

Нагадаємо, що у Польщі, де велика вода тільки но пішла із Сілезії, під загрозою повені опинилося Західопоморське воєводство.

17 вересня в Польщі підтвердили загибель ще двох людей внаслідок повені, що охопила південний захід країни.

Раніше повідомлялося, що повінь на Дунаї рухається у нижню частину течії і досягла території Угорщини, в країні посилено готуються до підвищення рівня води.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь