Україна пропонує партнерам визначитися, яким буде завершення війни – Зеленський

Політика

Україна пропонує партнерам визначитися, яким вони бачать завершення війни з рф і місце України у глобальній архітектурі безпеки.

Про це у відеозверненні сказав Президент Володимир Зеленський.

«Сьогодні погодив графік перемовин на тиждень. Це зустрічі, перемовини з багатьма партнерами. Ми представимо всім, хто може посилити Україну, план нашої перемоги. Кожній країні, яка справді може допомогти наблизити мир. І, звичайно, зрозумівши всі позиції партнерів, всі реальні можливості для України, посиливши наш план, ми зробимо публічною нашу стратегію для подальших дій… Ми пропонуємо нашим партнерам визначитися, як вони бачать завершення цієї війни і місце України саме в глобальній архітектурі безпеки. А також зі спільними кроками, які можуть поставити цю війну на курс до завершення», – заявив Зеленський.

Він підкреслив, що перспективи мають бути зрозумілими кожному в Україні.
Глава держави зазначив, що за підсумками сьогоднішнього дня очікує звіту української команди, яка зараз працює у Вашингтоні, а також звіту головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо роботи партнерами.«Була сьогодні тривала доповідь щодо фронту – наших дій, наших потреб. Особливо важкими залишаються донецькі напрямки, і ми постараємося переконати партнерів у «Рамштайні», що потрібне відчутне посилення наших можливостей, наших позицій, і саме зараз, протягом осінніх місяців. Достатнє постачання для фронту, достатнє комплектування наших бригад технікою та достатня далекобійність для наших сил – це те, що точно стане найкращим заспокійливим для росії та найбільше підштовхне всю ситуацію до миру», – заявив Зеленський.

Він повідомив, що сьогодні заслухав доповіді радника зі стратегічних питань Олександра Камишіна і міністра з питань стратегічних галузей промисловості Германа Сметаніна щодо виробництва снарядів, артилерії, техніки.

«І не лише про те, що вже досягнуто, не лише про те, що ми вже виробляємо, а й про пропозиції партнерам інвестувати в наше українське виробництво дронів передусім та РЕБ. Це теж частина нашого пакета для «Рамштайну». Ми маємо ставати сильнішими щомісяця, щотижня», – наголосив Президент.

Нагадаємо, Зеленський відправив представників у Вашингтон – начальника Генштабу Баргилевича та віцепремʼєр-міністра Стефанішину. Вони мають просувати український План перемоги і тиснути на партнерів, а ті – на росію, щоб завершити війну.

Зеленський презентував свій План перемоги під час поїздки у США. Американські ЗМІ писали, що союзники зустріли цей план прохолодно, мовляв, він не містить нічого такого, щоб кардинально змінило ситуацію у війні.

Розроблений Україною План перемоги поки не має остаточного вигляду, його ще будуть редагувати партнери. Про це у вечірньому відеозверненні сказав Президент Володимир Зеленський.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь