Південна Корея передала Україні десятки портативних рентгенівських апаратів

Політика

Україна отримала від Південної Кореї 80 портативних рентгенівських апаратів. Це медичне обладнання надане у межах донації від уряду країни на понад 2 мільйони доларів.

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ).

У відомстві зазначили, що ці апарати дозволяють проводити рентгенівську діагностику, не прив’язуючись до конкретного місця. Апарат оперативно та ефективно діагностує травми, переломи, осколкові ураження та інші пошкодження. Він також надає можливість лікарям швидко отримувати високоякісні зображення внутрішніх органів і структур для визначення необхідних медичних втручань.

«Портативні рентгенівські апарати, отримані від уряду Кореї, допоможуть значно покращити якість діагностики та лікування в регіонах, що страждають внаслідок бойових дій. Завдяки компактності апарати підходять як для стаціонарного, так і для мобільного застосування», — додали у МОЗ.

Це обладнання розподілено для потреб медичної сфери в Донецькій, Херсонській, Миколаївській, Сумській, Харківській, Дніпропетровській та Чернігівській областях.30 вересня 2024 року у МОЗ повідомляли, що від початку повномасштабної війни російська армія пошкодила 1663 українські медзаклади. Ще 222 — зруйновано вщент. Крім того, росіяни пошкодили 221 автівку екстреної медичної допомоги, знищили 261 та захопили 125.

Залишити відповідь