США схвалили запит уряду Румунії на купівлю радіолокаційних систем Sentinel

Політика, Світ

Державний департамент США схвалив продаж Румунії чотирьох радіолокаційних систем повітряного спостереження Sentinel

Про це повідомило посольство США в Румунії.

Вказано, що уряд Румунії зробив запит на придбання до чотирьох радіолокаційних систем AN/MPQ-64 F1 Sentinel, які здатні виявляти широкий спектр повітряних об’єктів, щоб посилити здатність країни стримувати і захищатися від потенційних загроз.

«Придбання Румунією радарної системи Sentinel підкреслює давнє партнерство у сфері безпеки між нашими двома країнами. Ці радіолокаційні системи значно підвищать рівень раннього попередження про потенційні загрози румунським містам і об’єктам критичної інфраструктури, а також краще захистять територію і громадян Румунії», – наголосила посол США в Румунії Кетлін Кавалець.

Зазначено, що перші дві системи загальною початковою вартістю близько 90 мільйонів доларів фінансуватимуться переважно коштом грантів з фонду Державного департаменту США «Фінансування іноземних військових програм».Раніше ми писали, що Румунія отримає від США різноманітне обладнання для виявлення підвищеного рівня радіації та кілька автомобілів.

Також нагадаємо, що на території Румунії, навпроти українського Ізмаїла, 24 вересня було виявлено уламки ударного безпілотника Шахед.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь