Замоpозки та cніг! В яких облаcтях очікувати cильне поxолодання вже за декiлька днів

Світ

Подаємо мовою оригіналу:

Наталка Діденко

Циклон, який зумовлює сьогодні дощі в багатьох наших областях, завтра, 8-го жовтня, піде за межі України.

Ми опинимося поміж двох циклонічних систем – на північному сході циклон Finny та циклонічна область із центром Gerda над Великою Британією.

І перебуватимемо під впливом сухого антициклону, який розташувався над Чорним морем. Карта внизу.
Ми знаємо (сподіваюсь), що антициклон – це суха погода.

Тому у вівторок в Україні опадів не передбачається, лише найближчої ночі ще залишки наповнять вологою повітря, землю та дерева на Сумщині, Полтавщині та частково Харківщині.

Температура повітря завтра буде досить комфортною, +17+22 градуси, на півдні до +22+25 градусів, трохи свіжіше в північних областях, +12+18 градусів.

У Києві 8-го жовтня очікується погода без опадів із температурою повітря +16+18 градусів.

Плануйте щось хороше на відкритому повітря на середу-четвер, в Україні 9-10 жовтня переважатиме суха, навіть сонячна погода з потеплінням до +18+24 градусів.

Радійте теплій осінній погоді, позамітайте необхідні “хвости”, бо вже з неділі, з 13-го жовтня, очікується поступове похолодання, яке під завершення наступного тижня, з 17-18 жовтня, може посилитися до заморозків та навіть подекуди мокрого снігу.

Це прогноз – орієнтовний, тому очікуємо щодня на уточнення, ретельно прибираємо літні речі в шафах, викидаємо чи віддаємо те, що не носили тривалий час, читаємо лише перевірені джерела – що робиться в країні та в світі, хоч про муніципальні новини, хоч про погоду, хоч про горобців.

Бо пишуть, що їх горобців, стало дуже мало в містах. Не знаю, бачу їх частенько, а ось такі цікаві факти надибала про наших галасливих друзів.

Горобець важить близько 30 грамів, а його мозок – 1 грам. Таким чином, горобець серед пернатих найбільш мозковитий.

Горобці літають на швидкості 38 км/год, але переляканий горобець може розігнатися до 50 км/год.

І ще – горобці бачать довкілля в рожевих відтінках.

Тобто, розумні та позитивні пташки, чого і нам бажаю)

Залишити відповідь