Трамп критикує надання допомоги Україні на тлі урагану у США

Політика, Світ

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп розкритикував надання допомоги Україні, в той час як постраждалі від урагану в США отримали лише 750 доларів. Про це політик заявив в інтервʼю телеканалу Fox News.

«Отже, ми маємо майже 300 мільярдів доларів для України, а вони пропонують людям 750 доларів для негайної допомоги у звʼязку з найгіршим ураганом, який будь-хто бачив», – сказав Трамп.

Трамп також вважає недостатніми дії влади з ліквідації наслідків стихійного лиха в деяких штатах США.

Близько півтора тижня тому ураган «Хелен» ударив по узбережжю Флориди як шторм 4 категорії. Потім він послабшав, але спричинив сильні повені та руйнування. Понад 200 людей у шести штатах загинули.

Агентство Moodyʼs Analytics оцінює збитки від стихійного лиха приблизно в 34 мільярди доларів.Названа Трампом кількість допомоги Україні може бути завищена. Оскільки станом на серпень 2023 року Сполучені Штати надали понад 60 мільярдів доларів допомоги Україні від початку повномасштабного вторгнення Росії, в тому числі понад 43 мільярди доларів військової допомоги. А у квітні цього року у Конгресі США ухвалили пакет допомоги Україні ще на понад 60 мільярдів доларів.

Тим часом, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив думку, що володимир путін не наважився б вторгнутися в Україну, якби президентом США був Дональд Трамп.

Також нагадаємо, що кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що має намір зміцнити позиції України під час можливих мирних переговорів з росією.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь