Держава спрямує додаткові кошти на будівництво захисту енергооб’єктів

Політика

Кабінет міністрів України ухвалив рішення спрямувати додаткові 86 мільйонів євро на будівництво систем захисту навколо енергетичних об’єктів.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив про це на засіданні уряду 8 жовтня 2024 року.

Ці кошти будуть перерозподілені в межах позики від Європейського інвестиційного банку для модернізації підстанцій і створення захисних систем.

Шмигаль зазначив, що, незважаючи на спроби ворога атакувати енергетичні об’єкти, енергосистема України залишається стабільною і збалансованою. Енергетична галузь є пріоритетом уряду, який постійно працює над відновленням та модернізацією енергетичної інфраструктури.

Наприкінці серпня прем’єр розповідав про існування двох рівнів захисту енергооб’єктів від російських повітряних атак. Третій рівень передбачає будівництво спеціальних споруд, які можуть покривати підстанції, але через їх високу вартість і економічну невизначеність наразі цей проєкт не отримав достатньої підтримки через брак фінансування.Раніше ми писали, що Кабінет Міністрів України скоротив терміни явки резервіста або військовозобов’язаного за викликом повісткою через пошту до територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП). Тепер це потрібно зробити за 7-10 днів, раніше було 14.

Також нагадаємо, що Уряд затвердив ліцензійні умови, що врегульовують обіг медичного канабісу. Більшість нововведень стосуються саме вирощування конопель для використання в медицині.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь