У Міноборони відреагували на скандал з неїстівними консервами в ЗСУ

Політика

У Міноборони відреагували на скандал з неїстівними консервами в ЗСУ. Державний оператор тилу заявив, що не несе відповідальність за якість консервних виробів, які постачаються до ЗСУ, адже цим займається Держпродспоживслужба.

Про це повідомляє “Українська правда”.

“Контроль якості консервів, що постачаються ЗСУ, здійснюється на етапі виробництва. Управління безпечності харчових продуктів і ветеринарної медицини (структурний підрозділ Держпродспоживслужби) відбирає контрольні зразки з партії, відправляє на лабораторний аналіз і, у разі позитивного висновку про придатність до споживання, видає сертифікат.

Також, зазначимо, що нами не були зафіксовані поставки без наявності вищезазначеного сертифікату”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві пояснили, що наразі процес контролю відповідності обсягів партій сертифікатам якості не є автоматизованим, а відповідні сертифікати надаються військовим частинам при прийомці товару.Щоб посилити контроль за якістю продукції, ДОТ планує цифровізувати процес підтвердження наявності сертифікатів якості в ІТ-системі управління забезпеченням ЗСУ – DOT-Chain.

Планується, що до видаткової накладної в ІТ-системі постачальник додаватиме номер сертифіката якості, що дозволить відслідковувати, чи дійсно ця партія відповідає вимогам якості.

Постачальники, які не додали сертифікат до видаткової накладної, чи наявний вже вичерпав затверджені до постачання обсяги, не матимуть змоги сформувати пакет документів та відвантажити товар.

У які терміни планується запуск цієї функції, у ДОТ не повідомили.

Державний оператор тилу – закупівельна агенція при Міністерстві оборони України, що забезпечує тилові потреби Збройних сил України. Відомство відповідає за харчування, речове майно, пально-мастильні матеріали.

Нещодавно постачальники закупівельної агенції Міноборони «Державний оператор тилу» розгорнули відвантаження зимового речового забезпечення до військових частин ЗСУ. Вони мають передати продукції на загальну суму 2,6 млрд грн.

Також Державний оператор тилу (закупівельна організація Міністерства оборони) представив нову модель забезпечення харчуванням Збройних Сил України. Як пілотний проєкт вона запрацює в кількох областях України вже 2025 року.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь