У Києві чоловік щосили вдарив пуделя ногою по голові, пес потребує лікування

Політика

У Києві чоловік ударив чужого собаку ногою, коли той спробував підбігти до нього на повідці. Фахівці виявили у песика забої, а чоловіку оголосили про підозру в жорстокому поводженні з твариною.

Про це повідомили столична прокуратура та поліція.

За даними правоохоронців, киянин перебував в одному з поштових відділень на Печерську, у приміщенні якого також була жінка з собакою породи пудель. Песик бігав навколо відвідувачів, і чоловіку це не сподобалось. Пудель на прізвисько Падді ластився до нього, стаючи на задні лапи.

Згодом жінка із собакою вийшли на вулицю, а за ними й чоловік.

«Песик заявниці хотів підбігти до чоловіка, оскільки дуже дружній та любить, щоб його погладили. На такі дії чоловік відреагував агресивно та щосили вдарив ногою собаку по голові», — розповіли в поліції.Власниця одразу відвезла собаку до ветеринарної клініки, у нього діагностували забої та травми м’яких тканин. Пес потребує тривалого лікування.

51-річному киянину оголосили підозру в жорстокому поводженні з собакою (ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України). Максимальна санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.

17 серпня, у Міжнародний день безпритульних тварин, бренд «Brit» спільно з центрами адопції «Зооплатформа» та «Adopt Don’t Stop» запустили соціальну ініціативу – «Місяць відкритих дверей». До середини вересня у Києві тривала серія заходів, присвячених адопції котів та собак з прифронтових зон.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь