У Києві керівник комунального підприємства привласнив мільйони гривень на закупівлях

Політика

У Києві судитимуть керівника одного з комунальних підприємств Києва та директора товариства, які завдали майже 5 млн грн збитків на закупівлях.

Про це повідомляє Національна поліція України.

Правоохоронці викрили посадовців у заволодінні бюджетними коштами під час проведення двох тендерних закупівель з виготовлення навчальних інтерактивних відеографічних матеріалів та застосунку для телефону. Загальна сума збитків становить 5,1 млн грн.

За даними слідства, фігуранти допустили порушення під час проведення публічних закупівель за бюджетні кошти, з можливістю визначення переможцем компанію, котра пов’язана зі службовими особами цього комунального підприємства.

Частину отриманих коштів товариство-переможець повернуло на рахунок КНП, а ще 4,5 млн грн перерахувало на рахунок іншого підприємства з ознаками фіктивності за нібито надані послуги з виготовлення відеоматеріалів. Фактично ж ці послуги не надавались.Раніше повідомлялося, що у Києві підрядник привласнив 600 тисяч гривень під час ремонту вентиляційної системи школи у Святошинському районі. Тепер чоловік постане перед судом.

Субпідряднику, який причетний до будівництва Подільського мосту у Києві, оголосили підозру у привласненні 6 мільйонів гривень бюджетних коштів під час виконання підводних робіт.

Подільська окружна прокуратура Києва і поліція провели обшуки у справі про присвоєння 4,5 млн гривень під час будівельних робіт на Подільському мосту. Слідчі дії почалися в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА, замовника робіт і підрядника будівництва.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь