ВР ухвалила закон щодо створення реєстру постраждалих від агресії рф дітей

Політика

Верховна Рада України ухвалила Закон «Про основи соціальної захищеності дітей, які постраждали внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації проти України».

Про це повідомила співголова фракції «Європейська солідарність» Ірина Геращенко у Телеграмі.

Законопроект №9042-1 у другому читанні підтримали 232 депутати. Ухвалений закон передбачає створення державного реєстру дітей, які постраждали від збройної агресії рф, а також компенсації за шкоду життю та здоров’ю, які будуть здійснюватися за рахунок репарацій та міжнародної фінансової допомоги.

Згідно з документом, гарантовано надання постраждалій дитині соціальних послуг відповідно до її індивідуальних потреб, зокрема у випадках психічних розладів, насильства, втрати батьків, примусової депортації, отримання інвалідності тощо.

Дітям, які постраждали від сексуального насильства або стали свідками таких злочинів, гарантовано медичну і психологічну допомогу, а також необхідні реабілітаційні заходи. Для постраждалих від збройної агресії передбачені послуги з оздоровлення та відпочинку.Раніше ми писали, що Верховна Рада в другому читанні та в цілому схвалила законопроєкт № 11426. За проголосували 259 нардепів.

Також нагадаємо, що Верховна Рада України прийняла в другому читанні законопроєкт №11043, який покликаний удосконалити функції Національного банку в сфері державного регулювання ринків фінансових послуг.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь