У Британії поперидили про зростання загрози з боку рф, Ірану й терористів

Політика, Світ

Генеральний директор британської Служби безпеки (МІ5), Кен Маккаллум, висловив занепокоєння щодо діяльності російських спецслужб, які прагнуть спровокувати хаос у Великій Британії та по всій Європі. Він також зазначив, що загроза з боку терористичних угруповань продовжує зростати.

Цю інформацію передає Reuters.

У своїй промові він приділив значну увагу загрозам, що надходять з росії та Ірану. За його словами, незважаючи на вислання шпигунів з дипломатичним статусом з європейських країн, рф все частіше планує свої операції через завербованих агентів.

«ГРУ, зокрема, має постійну мету — сіяти хаос на вулицях Британії та Європи. Ми спостерігали підпали, акти саботажу та інші небезпечні дії, які виконуються з все більшою безрозсудністю», — підкреслив він.

Маккаллум не розкрив деталей російських операцій, але повідомив, що з січня 2022 року британська контррозвідка та поліція виявили 20 операцій, підтримуваних Іраном, які становили смертельну загрозу для громадян і резидентів Великої Британії.Загалом кількість справ, що розслідуються МІ5, за останній рік зросла на 48%.

Він також зазначив, що особливе занепокоєння викликає загроза з боку Аль-Каїди, яка намагається використати конфлікти на Близькому Сході, а також Ісламської держави, яка відновила зусилля з експорту тероризму.

Проте директор МІ5 підкреслив, що наразі конфлікти на Близькому Сході ще не призвели до масштабного насильства з боку терористів на території Британії.

Раніше ми писали, що Велика Британія улітку надала Україні 3,5 млрд фунтів стерлінгів (близько 4,5 млрд доларів) на закупівлю сучасного військового обладнання британських виробників.

Також нагадаємо, що російська розвідка завербувала ірландського депутата для роботи в якості «крота» і емісара – і прем’єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс каже, що це його не дивує.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь