Партія Олафа Шольца визначила нового генсека

Політика, Світ

Соціал-демократична партія Німеччини чинного канцлера Олафа Шольца визначила наступного генерального секретаря після несподіваної відставки попереднього.

Про це повідомляє Spiegel.

Новим генсеком СДПН стане 55-річний Матіас Мєрш, на 20 років старший за свого попередника Кевіна Кюнерта.

До офіційного призначення на партійному з’їзді Мєрш буде працювати у статусі виконуючого обов’язки.

Мєрш, як зазначають, є однією з ключових фігур у лівому крилі соціал-демократів. У минулому він нерідко мав розбіжності з Шольцом.У перших публічних заявах після новини про його призначення Мєрш пообіцяв канцлеру лояльність, але зазначив, що не буде зручним і готовий сперечатися там, де буде мати іншу позицію.

Він також заявив, що планує боротися з крайнім правим екстремізмом та популізмом.

Мєрш заявив, що бачить свою посаду як велику відповідальність у зв’язку з наближенням наступних федеральних виборів у Німеччині, що пройдуть у 2025 році.

Нагадаємо, що звільнення заручників має залишатися пріоритетом у тривалому конфлікті на Близькому Сході, а запобігання антисемітизму – довгостроковим завданням для Німеччини.

Ексдиректор ЦРУ та екссекретар Держдепу США Майк Помпео назвав обмеження союзників щодо ударів далекобійною зброєю по території рф «дурними».

В уряді Німеччини не бачать нічого поганого в тому, що канцлер Олаф Шольц може відновити спілкування з російським диктатором путіним після 2,5-річної перерви.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь