На суд у Німеччині хочуть викликати російського диктатора

Політика, Світ

У Вищому земельному суді у Франкфурті-на-Майні продовжується розгляд резонансної справи про спробу повалення влади в Німеччині. Під час процесу запропонували викликати у якості свідка російського диктатора володимира путіна.

Про це пише DPA.

Під час слухань у вівторок, 8 жовтня, розглядались листи, вилучені в одного з найбільш відомих фігурантів справи про «рейхсбюргерів» – дворянина Генріха XIII принца Ройса.

Він зокрема писав, що «Імперія 1918 року не закінчилася», маючи на увазі Німецьку імперію, що існувала з середини ХІХ століття й до кінця Першої світової війни. В одному з електронних листів принципа Ройса йшлось про те, як можна досягти визнання «суверенних держав-членів імперії», і що «Владімір путін поінформований про мою діяльність».

На це адвокат одного зі співвідповідачів у справі запропонував викликати путіна як свідка. Адвокат Ройса погодився і запропонував викликати також експрезидента США Барака Обаму, який міг би щось сказати про питання суверенітету Німеччини».У суді зачитали також листа принца Ройса міністру закордонних справ росії Сергію Лаврову, де той просить визнати його князівства першими складовими частинами Німецького Райху, а його самого – послом Німецького Райху. Також він стверджує, що допомога росії в цьому плані може призвести до тривалого глобального миру.

Нагадаємо, що Федеральне відомство з охорони конституції Німеччини має конкретні докази антиконституційних правоекстремістських тенденцій серед 364 співробітників німецьких органів безпеки.

Керівники ультраправої партії «Альтернативи для Німеччини» планують допитати двох партійних законодавців щодо їхніх зв’язків із загальноєвропейською проросійською мережею дезінформації, яку викрили спецслужби Чехії і яку організував Віктор Медведчук.

Крім того, Верхня палата парламенту Німеччини розгляне петицію про заборону ультраправої партії «Альтернатива для Німеччини» (AfD). Ця петиція набрала вже понад 800 тисяч голосів.

Поліція північно-західного німецького міста Оснабрюк заявила, що затримала банду наркоторговців, серед яких був один підозрюваний у зв’язках з ультраправим рухом «рейхсбюргерів», які планували здійснити державний переворот у Німеччині.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь