Вересневе підживлення троянд, щоб набратися сил перед зимою і не замерзнути: ділюся в коментарях

Суспільство

У першому місяці осені рози потребують певних мікроелементів та поживних речовин. Без цього рослини можуть не впоратися з майбутніми несприятливими погодними умовами, такими як серйозне зниження температури, яке очікується в найближчі місяці.

Поповнити запаси цих необхідних елементів можна з мінеральними чи органічними удобреннями.

Перший спосіб підживлення

Тим, хто віддає перевагу органіку, можна скористатися сумішшю гною та деревної золі.

Для приготування добрива потрібно кілограм гною, який потрібно покласти у відро і залити водою, залишивши трохи місця до країв. Далі додають одну склянку деревної золи. Суміш, що вийшла, потрібно наполягати протягом тижня.

Коли настій готовий, його слід розбавити водою у співвідношенні 1 літр настою на 2 літри води. На кожен квадратний метр землі потрібно приблизно відро такої суміші.

Інший спосіб підживлення

Для тих, хто хоче використовувати удобрення мінеральні, можна застосувати суміш суперфосфату, калію сірчанокислого і кислоти борної.

Для приготування удобрення потрібно взяти відро води, майже повне, і додати до нього 25 г суперфосфату, 10 г калію сірчанокислого та 3 г борної кислоти. Все ретельно перемішують, щоб вийшов розчин, яким потім потрібно полити землю навколо роз.

Обидві ці підживлення допоможуть троянам укріпитися і підготуватися до зимових холодів, збільшивши їх шанси благополучно пережити морози.

Залишити відповідь