Як вплине удар по нафтобазі у Феодосії на бойові дії РФ на фронті

Війна

Як вплине удар по нафтобазі у Феодосії на бойові дії РФ на фронті

Військовий експерт проаналізував чи матиме ворог проблеми з пальним

Удар по найбільшій кримській нафтобазі у Феодосії знизить бойовий потенціал російських загарбників на полі бою. Про це капітан I рангу запасу, заступник начальника штабу Військово-морських сил ЗСУ в 2004-2020 роках Андрій Риженко сказав в ефірі Радіо NV. Він відзначив, що нафтобаза у Феодосії, яку вразили ЗСУ, є найбільшою в окупованому Криму.

Минулоріч у Криму знищили базу, де було 30 тисяч тон пального, а тут 250!

На цій нафтобазі зберігалося пальне для російських сухопутних військ і військово-морських сил. “Її загальна спроможність складає 250 тис тонн. Це дуже багато… Це пальне, яке йде як для військових російських кораблів, так і для наземних сил. Це досить велике угрупування. Те, що нам вдалося знищити як мінімум частину цієї паливної бази, вплине на ситуацію на полі бою однозначно”, – сказав Риженко.

Він нагадав, що у минулому році Сили оборони України знищили нафтобазу у Козачій бухті Севастополя, де зберігалося 30 тис. тонн пального. Також він сказав, що розміщення систем ППО в окупованому Криму біля нафтобаз не говорить про те, що вони несуть постійну бойову готовність.

Крім того, декілька днів тому, ЗСУ знищили станцію повітряного спостереження “Небо-М”. Ця станція надавала інформацію про можливий напад з повітря. Риженко припускає, що це посприяло тому, що росіяни надто пізно виявили у повітрі цілі з боку України, а можливо взагалі не виявили.

“Не дуже добре працюють ці системи ППО, особливо у плані виявлення по сучасним крилатим ракетам типу Storm Shadow і Scalp”, – сказав Риженко.

Він вважає, що з боку України був опрацьований комплекс підготовчих заходів або було проведено розвідку і оцінені масштаби того, що є у супротивника, і у підсумку був нанесений удар.

“Він дуже серйозно вплине на те, щоби знизити бойовий потенціал супротивника і надати нашим військовим (можливість) виконувати поставлені завдання”, – сказав Риженко.

Це була унікальна операція ЗСУ

Нагадаємо, що 7 жовтня вночі завдано успішного удару по морському нафтовому терміналу противника в тимчасово окупованій Феодосії. Після удару вогнем охопило п’ять резервуарів з паливом. Місцеві вогнеборці вже другий день безуспішно намагають загасити полум’я. Понад тисячу місцевих мешканців довелось евакуювати

Остання атака в ніч на 7 жовтня виявилася особливо результативною, ймовірно через використання нових засобів поразки, повідомив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

За його словами, українські захисники мають доступ до різних засобів, які можуть застосовуватися для ударів, включаючи широкий спектр озброєння.

“Це ті ж далекобійні безпілотні системи, вірніше, системи середнього радіусу дії, які можуть нести кілька десятків кілограмів вибухової речовини та долати відстані до 500-600 км. З великою ймовірністю могли бути застосовані ракети-дрони “Паляниця”, якась із трьох ітерацій”, – заявив він.

Крім того, відстань до Феодосії дозволяє використовувати сучасні ракети, які надають Україні партнери, наприклад Storm Shadow. Ці ракети здатні ефективно долати системи протиповітряної та протиракетної оборони.

Вечіpня звіcтка з Пoлтавщини сколиxнула Укpаїну. Загuнула вся pодина. Дiткам було лише 4 pочки
Для встановлення причин смерті тіла загиблих направлено на судово-медичну експерти

Російські зеки риють тунелі під позиції ЗСУ і закладають вибухівку, – НГУ “Хартія”
Ворог намається дістатися до наших позицій під землею: ЗСУ до такого готові.

Останнє смс командира 123 ТрО і чому солдати відмовилися йти на штурм: військові відверто розповіли, що сталося
Військові розповіли, що сталося у 123-й бригаді ТрО.

Залишити відповідь