Байден скасував поїздку на Рамштайн у Німеччину, названо причину

Політика, Світ

Президент США Джо Байден не приїде 12 жовтня до Берліна для участі у важливому засіданні групи підтримки України (формат «Рамштайн»). Він спостерігатиме за ураганом.

Про це повідомила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр.

За словами Жан-П’єр, Байден відкладає заплановані поїздки до Німеччини та Анголи «з огляду на прогнозовану траєкторію і силу урагану «Мілтон».

Американський президент залишиться у США, щоб «проконтролювати підготовку до урагану «Мілтон» і реагування на нього», а також стежити за поточними заходами з ліквідації наслідків урагану «Гелен» на південному сході країни.

Передбачалось, що Байден у Німеччині візьме участь у зустрічі Контактної групи з питань оборони України (формат «Рамштайн») 12 жовтня, яка вперше особисто збереться на рівні лідерів. Мали бути присутніми крім Байдена президент Франції Еммануель Макрон, глави урядів ФРН і Великої Британії Олаф Шольц і Кір Стармер. Участь у зустрічі планує взяти і Президент України Володимир Зеленський, який представить План перемоги України. На цьому саміті очікувалися нові кроки в підтримці України.Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь