Любу рибу чищу руками, без ножа та накипу, кухня чиста. Іспанський метод дійсно працює: ділюся в коментарях

Суспільство

Можливо, вас це здивує, але багато хто навіть не підозрює, що всі ці роки чистили рибу неправильно, а потім витрачали час на відмивання підлоги, меблів, а іноді навіть стелі від луски. Тим часом, у вашій шафі завжди був засіб, який міг запобігти все це безладдя і заощадити нерви всій родині.

Кажу на власному досвіді: у моєму будинку, крім мене, ніхто не любить риби, і точно не переносити сліди від луски. Тому я довго шукав спосіб, як очистити рибу на кухні так, щоб луска не розліталася в різні боки. І ось одного разу на іспанському сайті знайшла просту, але геніальну пораду. І зараз поділюся їм із вами.

Сегодня у нас на повестке судак весом около 5-6 килограммов.

Наприклад, почистити сазана – завдання нескладне: у нього товста і велика луска, з якою легко впоратися. А ось із судаком важче: його дрібна та тверда луска завжди летить по всій кухні.

Так в чем же секрет?

Слухайте поважно: усі ці роки у вас у шафі стояли звичайний 9% столовий уксус. І так, певно, у вас він є! Хоча здається, що він майже не потрібен, пляшка все одно завжди опиняється на поліці.

Тепер приступим. Спочатку надеваем перчатки і ретельно витираємо рибу, щоб вона була абсолютно сухою — це дуже важливо. Сначала промываем, а потім витираємо насухо. Тепер беремо трохи уксуса в руку і рівномірно натираємо рибу. Особливо старатися не потрібно, досить легко протереть і залишити на 15-20 хвилин.

Чому ж луска тепер знімається буквально руками?

З наукового погляду все просто. Оцет містить оцтову кислоту (CH₃COOH), яка вступає в хімічну реакцію з речовинами, з яких складається луска, такими як кератин та кальцій. Кислота послаблює зв’язки між лусочками, полегшуючи їх відокремлення від шкіри.

Крім того, уксус знижує pH на поверхні риби, що впливає на білкові структури шкіри, роблячи її більш еластичною. В результаті чого легко видаляється навіть при мінімальній силі — достатньо провести руками.

Тепер чистка риби більше не перетворюється на катастрофу на кухні!

Залишити відповідь