Трамп таємно надсилав путіну ковід-тести під час пандемії, – The Washington Post

Політика, Світ

Після відставки з поста президента США Дональд Трамп продовжує контактувати з російським диктатором путіним – періодично дзвонить, навіть надсилав ковід-тести, коли вони були в дефіциті.

Про це повідомила газета The Washington Post з посиланням на книгу заступника редактора цього видання Боба Вудворда «Війна».

Як сказано у книзі, путін нібито застерігав Трампа від розголошення, що президент США відправив «дефіцитні» тести до Москви. Також путін нібито сказав, що не хоче, аби Трамп комусь розповідав про тести. Він нібито стверджував, що люди «розсердяться» не на нього, а на Трампа.

У книзі, яка вийде лише 15 жовтня, йдеться про те, що, ймовірно, добрі відносини між політиками збереглися навіть тоді, коли Трамп проводить кампанію з повернення до Білого дому, а путін веде криваву війну в Україні. Принаймні відомо про одну їх приватну телефонну розмову на початку 2024 року, всього після відставки Трампа таких дзвінків було щонайменше сім.

У публікації WP також йдеться, що Вудворд, який веде хроніку «успіхів і невдач президентів США протягом 50 років», зробив висновок, що Трамп не придатний для роботи на посаді президента.Також він вважає, що Байден і його команда, попри помилки, демонстрували «стійке і цілеспрямоване лідерство».

Газета додала, що речник кампанії Трампа Стівен Чунг заявив, що нібито жодна з історій Вудворда у книзі «не відповідає дійсності», а  також стверджує, що книга «або має бути на розпродажі у відділі художньої літератури в книжковому магазині зі знижками, або використовуватися як туалетний папір».

Нагадаємо, перебуваючи на посаді президента США, у 2017 році Дональд Трамп цікавився думкою путіна щодо можливих поставок зброї Україні.

Тим часом, колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон висловив думку, що володимир путін не наважився б вторгнутися в Україну, якби президентом США був Дональд Трамп.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь