Суд оголосив вирок зраднику, який допомагав російському вторгненню у Крим

Політика

13 років позбавлення волі заочно отримав учасника незаконного збройного формування «Самооборона Криму».

Про це повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим 8 жовтня.

Як вказується, у лютому 2014 року громадянин України Михайло Старатєлев вступив до лав формування як «боєць 16-ї роти». До його обов’язків входили охорона державних будівель, блокування військових частин Збройних сил України, патрулювання вулиць, а також виявлення та затримання проукраїнських мешканців півострова.

«Зокрема, 26 лютого 2014 року засуджений, який мав на озброєнні вогнепальну зброю, прибув до будівлі Верховної Ради АРК, де проходив мітинг на підтримку територіальної цілісності та недоторканності України. Разом з іншими «самооборонівцями» він допомагав силовим структурам РФ у розгоні мітингувальників та захопленні будівлі ВР АР Крим», – йдеться в повідомленні.

Також фігуранта призначили помічником голови підконтрольного РФ «Кримського республіканського штабу Народного ополчення». Він був нагороджений медалями «За повернення Криму» та «За захист Криму», розповіли у прокуратурі.Фігуранта визнали винним у державній зраді, участі у збройних формуваннях та зазіханні на територіальну цілісність та недоторканність України.

Раніше Служба безпеки затримала російського інформатора, який коригував обстріли бойових позицій Сил оборони на Донеччині. Зокрема, 49-річний місцевий мешканець наводив російські КАБи.

Також нагадаємо, що Співробітники Служби безпеки України (СБУ) затримали ще 3-х колаборантів. Серед них колишній посадовець суду, а також окупаційна колишня «директорка» школи у Луганській області.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь