На Одещині затримали трьох чоловіків і посередницю, яка намагалася переправити їх до Молдови

Політика

На Одещині затримали трьох чоловіків при спробі незаконно перетнути державний кордон України і потрапити до Молдови.

Про це 8 жовтня повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

За їхніми даними, прикордонники зупинили легковий автомобіль для перевірки. У ньому перебували троє чоловіків: 33-річний житель Івано-Франківщини, 27-річний киянин та 36-річний житель міста Татарбунари.

Військовозобов’язані нібито планували незаконно перетнути державний кордон України і потрапити до сусідньої Молдови. Проте їх затримали прикордонники Ізмаїльського загону.

Того ж вечора в пункті пропуску «Табаки» затримали посередницю — 44-річну жительку міста Болград. За інформацією охоронців кордону, вона збирала кошти та надавала чоловікам тимчасове житло перед відправкою. Вартість послуг склала 11 тисяч доларів за людину.Один із затриманих сплатив усю суму. Інший переказав шість тисяч доларів на криптогаманець, а решту планував віддати у Молдові, підкреслили у відомстві.

На чоловіків склали адміністративні протоколи за ст. 204-1 КупАП. Санкція статті передбачає накладення штрафу від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.

Відповідні адмінматеріали за ч. 3 ст. 332 КК України склали також на посередницю. Їй загрожує позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Залишити відповідь