У Ердогана заявили, що відстоюють повернення територій Україні, включаючи Крим

Політика, Світ

Туреччина підтримує територіальну цілісність та суверенітет України. Також Анкара підтримує повернення окупованих територій, включаючи Крим.

Про це повідомляє головний радник президента Туреччини Ялчин Топчу.

Відповідну заяву радник Реджепа Таїпа Ердогана зробив на зустрічі з заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом.

«Туреччина, яка підтримує територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, також на всіх платформах відстоює, що повернення окупованих територій, включаючи Крим, є вимогою міжнародного права», – сказав він.

Топчу також зазначив, що Туреччина прагне, щоб триваюча окупація та війна в Україні, Газі та Лівані закінчилися.Джелял під час візиту до Туреччини розповів про ситуацію в окупованому росією Криму, утиски кримських татар та злочини російських окупантів. Це перша поїздка Джеляла в Туреччину після звільнення з російського полону.

На зустрічі представники також висловили сподівання, що Туреччини, зокрема в особі Ердогана, посприяє звільненню з російського полону кримських татар та інших українців.

Раніше ми писали, що територіальна цілісність України ніколи не була і не може бути предметом для обговорення чи компромісів.

Також нагадаємо, що Крим має ключове значення, якщо обговорюватимуться умови миру між Україною і росією.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь