Випічка за цим рецептом виходить дуже смачна. Сьогодні приготуємо неймовірно смачні сосіски у тісті

Світ

Дуже подобається таке тісто використовувати для духовки, завжди випічка виходить м’якою і залишається як свіжа наступного дня, можна сказати наступного дня пиріжки з нього стають ще смачнішими, а особливо з нього виходять смачними сосиски в тісті.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • Соски -12шт.

Для тесту:

  • Мінеральна вода – 300мл.
  • Цукор -2ст.
  • Сіль – 1/2ч.л.
  • Дріжджі сирі – 30гр. (або сухі 10гр)
  • Борошно -520гр (+3ст.л.)
  • олія -100мл.

Для змащування сосисок у тесті:

  • Цукор -1ст.
  • Вода гаряча -5-6ст.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

У миску наливаємо 300 мл мінеральної води, ми беремо місцевого виробника. Додаємо 2 ст. цукру, кладемо 3 ст. борошна без гірки, додаємо 30 грам сирих дріжджів, можна замінити на сухі, тоді потрібно 10 гр., мені більше з сирими.

Все перемішуємо вінчиком і залишаємо на 15 хвилин, щоб переконатися, що дріжджі працюють. Пройшло 15 хвилин, утворилася пінна шапочка, тепер додаємо половину ч.л. солі, вливаємо 100мл. олії.

Добре перемішуємо і додаємо борошно, що просіює, 520 грам. Замішуємо тісто. Борошна може знадобитися трохи більше або менше. Спочатку замішуємо в мисці, потім на столі. Готове тісто має бути еластичним і трохи липне до рук, але не сильно.

Кладемо в миску і прибираємо в тепле місце для підйому, через 20-30 хвилин тісто вже злегка підніметься і можна приступати до випічки, ми завжди залишаємо на 40-50 хвилин, люблю, щоб дріжджове тісто злегка пахло кислинкою.

Тісто кладемо на стіл, обминаємо, розділимо на частини. Все залежить, які у Вас сосиски. Ми поділяємо на 12 частин вагою приблизно по 80 грам.

Сосиски очистимо від плівки, заздалегідь відварювати не потрібно.

Беремо один колб тесту і катаємо джгутик. Беремо сосиску і обгортаємо її джгутиком.

Сосиски кладемо на лист і дамо постояти хвилин 10, щоб трохи піднялися і ставимо в духовку, запікаємо при 200 градусах приблизно 25 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці. До золотистого кольору.

Тепер приготуємо помазку. Кладемо 1 ст.л. цукру і вливаємо 5-6 ст.л. гарячої води та перемішуємо. І змащуємо сосиски в тісті, одразу, як тільки дістали з духовки. Соски в тесті стануть ще рум’янішими, ще м’якшими, ще ароматнішими і ще смачнішими.

Дамо трохи охолонути і можна приступати до поїдання.

Залишити відповідь