Amazon запрацює в Україні у наступному році: «Укрпошта» готує угоду з поштовою службою США

Політика

Національний поштовий оператор АТ «Укрпошта» планує укласти угоду з USPS – поштовою службою США, що дозволить доставляти в Україну товари з Amazon та інших великих маркетплейсів. Угода може запрацювати у 2025 році, розповів в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» гендиректор «Укрпошти» Ігор Смілянський.

«Укрпошта» розраховує до 1 січня домовитися з USPS про доставку дрібних посилок і працює над завершенням угоди про більш масштабні поставки, зазначив Смілянський. Він додав: «Щойно нам вдасться укласти угоду, Amazon відкриється для України».

Гендиректор пояснив, що після підписання угоди з USPS в Україні зʼявляться всі великі маркетплейси, які наразі недоступні. Через Польщу відбуваються затримки доставлення міжнародних відправлень, тому «Укрпошта» переорієнтувала потоки посилок через Велику Британію.

За словами Смілянського, якщо вдасться домовитися з USPS, то товари з Amazon їхатимуть до України через Велику Британію. Посилки доставлятимуть до Лондона, і вже через день вони будуть в Україні. Також тривають переговори з британською поштою Royal Mail про зниження тарифів для України та поліпшення умов.

Раніше ми писали, що компанія Amazon розглядає можливість звільнення близько 14 000 менеджерів у рамках стратегічної оптимізації. За оцінками Morgan Stanley, це рішення може підвищити операційний прибуток компанії на 3-5% та заощадити від 2.1 до 3.6 мільярдів доларів.Також нагадаємо, що 16 вересня у Лос-Анджелесі подали позов від імені п’яти анонімних учасників шоу «Beast Games» проти проєкту, організованого відомим блогером MrBeast (Джиммі Дональдсоном), а також проти компанії Amazon, яка планує транслювати це шоу. Позов також прагне отримати статус колективного.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь