Рецепт смачної грибної ікри на зиму. Для швидкого перекусу саме то

Війна

Рецепт смачної грибної ікри на зиму. Для швидкого перекусу саме то

Грибна намазка — це смачний та корисний спосіб приготувати щось швидке для перекусу

Вона ідеально підходить для намазування на хліб, як закуска або доповнення до основних страв. Домашній рецепт не тільки більш корисний, але й має неперевершений смак. Ось рецепт, за яким ви зможете приготувати грибну намазку для швидкого вживання або консервації на зиму.

Інгредієнти:

  • Варені гриби – 1,5 кг
  • Ріпчаста цибуля – 400 г
  • Соняшникова олія – 150 мл
  • Свіжа морква – 400 г
  • Харчовий 9% оцет – 50 мл
  • Кам’яна сіль – 3 ч. л.
  • Кристалічний цукор – 3 ч. л.
  • Чорний мелений перець – 0,5 ч. л.
  • Зубчики часнику – 4-5 шт.

Спосіб приготування:

  1. Підготовка грибів:
    • Почистіть, помийте гриби та відваріть їх у підсоленій воді протягом 35-40 хвилин.
    • Після варіння перекладіть гриби на друшляк, щоб стекла зайва рідина, та зважте їх.
  2. Підготовка овочів:
    • Почистіть моркву, помийте та натріть на тертці з великими отворами.
    • Почистіть цибулю та наріжте її невеликими кубиками.
  3. Смаження овочів:
    • Налийте олію в пательню, розігрійте її та смажте цибулю до готовності.
    • Додайте моркву та продовжуйте смажити ще 10-15 хвилин, періодично помішуючи.
  4. Подрібнення інгредієнтів:
    • Варені гриби разом із засмажкою пропустіть через м’ясорубку.
  5. Тушкування грибної маси:
    • Перекладіть отриману масу у казанок, додайте цукор, сіль і перець, добре перемішайте та поставте на плиту.
    • Тушкуйте на мінімальному вогні під кришкою близько 40 хвилин, періодично помішуючи.
  6. Додавання оцту та часнику:
    • За 10 хвилин до завершення тушкування, додайте оцет і подрібнений часник, добре перемішайте.
  7. Консервація:
    • Гарячу грибну масу розкладіть по заздалегідь простерилізованим банкам та швидко закатайте стерильними кришками.
    • У консервованому вигляді намазка може зберігатися до року.

Смачного! Насолоджуйтесь ароматною грибною намазкою та дивуйте своїх рідних і гостей її неповторним смаком.

Гoтують всі укpаїнці. Мeдики назвали нaйшкідливішу стpаву з каpтоплі
Про що йдеться? Серед українців страви з картоплі надзвичайно популярні.

Українські розвідники пробрались на борт військового корабля РФ: чергова успішна операція ГУР
Спецпризначенці ГУР вивели з ладу дороговартісну ворожу техніку на тривалий термін

Непопpавна втрата… Пoмер відoмий укpаїнський іcторик, письменник, волонтер та патріота Укpаїни Павло Бoндаренко. Фото
Помер історик, письменник та волонтер Павло Бондаренко, відомий як Павло Правий.

Залишити відповідь