кремль підбадьорюється від розмов про можливі поступки зі сторони України – Bloomberg

Політика

Деякі союзники України демонструють готовність до більш гнучкого підходу щодо завершення війни, обговорення якого мало місце під час зустрічі Контактної групи у форматі Рамштайн у Німеччині.

Як пише журналіст Bloomberg Ентоні Халпін, для президента України Володимира Зеленського цей момент є складним, оскільки він намагається заручитися підтримкою для свого плану перемоги та продовження військових дій.

На тлі наближення президентських виборів у США, результат яких може вплинути на майбутню допомогу Україні, союзники починають розглядати нові варіанти. Хоча не йдеться про конкретні поступки з боку України, з’являються розмови про можливі гарантії безпеки для України в обмін на те, що вона тимчасово погодиться не витісняти російські війська з окупованих територій. Це може стосуватися й перспективи членства України в НАТО, що викликає аналогії з досвідом розділеної Німеччини під час Холодної війни.

Однак, як зазначає Халпін, російський диктатор володимир путін не проявляє зацікавленості у переговорах. Обговорення можливих поступок можуть лише зміцнити впевненість Кремля в тому, що росія може перемогти Захід у затяжній війні. Основне питання для союзників України полягає в тому, чи продовжувати дозволяти путіну отримувати вигоду від агресії, і якою ціною це обійдеться в майбутньому.

Раніше ми писали, що операція ЗСУ у Курській області була виправданою , хоч і не відтягнула на себе значних російських сил зі сходу України.Також нагадаємо, що Москва може напасти на Швецію для отримання контролю над Балтійським морем.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь