Пішов добровольцем у військо у 18 років: в останню путь провели молодого і мужнього військового Романька Ростислава

Війна, Життя

На превеликий жаль у нас знову втрату. На фронті поліг 18-річний Герой Романько Ростислав. Герой загинув 5 жовтня 2024 року на Луганщині. Поховавали воїна у Хмельницькому.

Про це повідомляє Хмельницький політехнічний фаховий коледж НУ “Львівська політехніка”, передає “Це моя Україна“.

“Україна втратила ще одного сина,- юного патріота, чиє ім’я буде навіки вписане в історію нашої боротьби за незалежність та в історію двох навчальних закладів – Маріупольського будівельного та Хмельницького політехнічного фахових коледжів.
Це 18-літній РОМАНЬКО Ростислав Вячеславович.
Вступивши у 2021 році на навчання у рідному Маріуполі, він разом із навчальним закладом – Маріупольським будівельним фаховим коледжем, переживши декілька страшних місяців під постійними обстрілами, вирвався від жахіть війни до відносно спокійного Хмельницького. Тут маріупольців гостинно прийняв Хмельницький політех. Здавалось, Ростислав влився в мирне студентське життя, проте юнак жив однією мрією – звільнити від окупантів Маріуполь та повернутись до рідного дому. Так, у свій день народження, 11 травня 2024 року, коли Ростиславу виповнилось 18 років, не закінчивши навчання, він добровольцем став на захист України. Боровся з ворогом на Сході. Там життя Ростислава Романька обірвалось. Останній свій бій воїн прийняв в суботу, 5 жовтня.
«На щиті» Герой повернувся до, тепер вже рідного Хмельницького. Похований на Алеї Слави, що в мікрорайоні Ракове.
Колектив Хмельницького політехнічного фахового коледжу Національного університету «Львівська політехніка» висловлює щирі співчуття всім хто знав, поважав та любив Ростислава.
Сумуємо разом із вами…
Вічна слава і вічна пам’ять українському Герою!” – йдеться в повідомленні.
18-річний Герой Романько Ростислав
на фото 18-річний Герой Романько Ростислав

Залишити відповідь