У Фінляндії сильний шторм спричинив знеструмлення понад 21 тисячі домогосподарств

Політика, Світ

У Фінляндії повідомляють про сильний шторм на території країни, внаслідок якого одночасно було знеструмлено понад 21 тисячу домогосподарств.

Про це повідомило Yle.

Метеоролог Матті Хуутонен заявив, що вітер ввечеір у середу, 9 жовтня, подекуди став сильнішим, ніж передбачали метеорологи.

Наприклад, в місті Порвоо ввечері була зафіксована середня швидкість вітру до 23,6 метрів на секунду.

Також шторм також приніс сильний дощ. На Аландських островах сьогодні випало до 38 міліметрів опадів, а в деяких інших місцях на південному заході Фінляндії – понад 20 міліметрів.Як зазначило видання, шторм також почав впливати на електропостачання й понад 21 тисяча домогосподарств були знеструмлені одночасно.

Рятувальні служби також здійснили десятки виїздів на ліквідацію наслідків стихії протягом вечора.

Мер міста Давід Ліснар заявив BFM TV, що він звертатиметься за поясненнями до інших органів влади, оскільки місто отримало попередження від уряду лише через годину після початку шторму.

11 липня у Києві зафіксували одразу три температурні рекорди – мінімальної, максимальної та середньодобової температури.

За даними Миколаївського обласного гідрометцентр, у Миколаєві зафіксовано абсолютний максимум температури повітря за весь період спостережень — +40,5°С. Попередній рекорд становив +40,1°С, зафіксований 3 серпня 1998 року.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь