Рівень продажу китайських електромобілів Tesla у вересні зріс майже на 20%

Політика

Продаж електромобілів американської компанії Tesla, вироблених у Китаї, у вересні 2024 року зріс на 19,2%, проти аналогічного періоду минулого року. Про це пише Reuters.

Постачання китайських автомобілів Model 3 і Model Y зросли на 1,9%, якщо порівнювати із серпнем. Компанія вже оголосила про щоквартальні глобальні постачання, але не надала детальної інформації щодо продажу в Китаї.

Завдяки вересневому зростанню продажу, Tesla закінчила квартал (період із липня до вересня) зі збільшенням продажу електромобілів китайського виробництва на 12%, що стало першим квартальним зростанням цього року.

Для китайського конкурента компанії BYD вересень став найкращим місяцем. Рівень продажу пасажирських автомобілів китайського автовиробника збільшився на 45,56% в річному обчисленні – до 417 603 одиниць.

Видання зазначає, що 33 012 автомобілів BYD, або 7,9% від загального обсягу, були продані за кордоном.Нагадаємо, на переконання гендиректора Tesla Ілона Маска, роботи, яких виготовляє компанія, мають коштувати менш як половину вартості автівки.

Компанія з Техасу Apptronik надасть своїх роботів Apollo автовиробникові Mercedes-Benz. Їх тестуватимуть на автозаводах компанії.

Китайські вчені розробили одного з найшвидших у світі роботів-гуманоїдів, названого H1, який здатний розвивати швидкість до 29 кілометрів на годину завдяки величезному крутному моменту.

⚡️⚡️⚡️ Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь