Від початку року Міноборони допустило до експлуатації понад 170 українських безпілотників

Політика

За перші дев’ять місяців 2024 року в Силах оборони України було дозволено використовувати понад 140 безпілотних авіаційних та 33 наземних роботизованих комплексів українського виробництва.

Начальник головного управління забезпечення супроводження життєвого циклу озброєння і військової техніки полковник Володимир Рочняк зазначив, що це значний приріст у порівнянні з минулим роком, коли було дозволено 60 безпілотників та 9 наземних роботів.

Рочняк підкреслив, що українські зброярі швидко адаптуються до нових вимог фронту, створюючи безпілотні системи для різних завдань.

В Україні активно розвивають виробництво безпілотників різного призначення – камікадзе, бомбери, розвідники та корегувальники, а також різних типів: літакові, коптерні та з різною дальністю – тактичні, оперативні і стратегічні. Наземні роботизовані комплекси виконують широкий спектр завдань: ударні, розвідувальні, логістичні, евакуаційні, інженерні тощо.

Цього року понад 40% з усіх дозволених безпілотників було кодифіковано протягом третього кварталу 2024 року.Раніше ми писали, що Франція не просто передасть Україні старі літаки Mirage 2000 – їх модернізують, щоб вони мали перевагу у повітрі.

Також нагадаємо, що в Міноборони назвали бойові системи, які залишаються найпопулярнішими в Україні. Серед них зазначені DELTA, штабний комплекс «Кропива» та програмне забезпечення «Віраж-планшет».

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь