Лукойл таємно купила 25 танкерів за допомогою громадянина Британії

Політика, Світ

Російська нафтова компанія Лукойл придбала щонайменше 25 старих танкерів за допомогою британського громадянина Джона Ормерода, як повідомляє газета Financial Times.

Це стало частиною тіньової схеми, яка дозволяє Лукойлу обходити обмеження на експорт нафти, встановлені країнами Великої сімки.

Згідно з розслідуванням, покупка суден була організована через дубайську філію компанії Eiger Shipping DMCC. Судна купували через офшорні компанії, зареєстровані на Маршаллових островах, з Ормеродом як номінальним власником. Управління танкерами здійснювали дубайські компанії, пов’язані з пакистанським бізнесменом Мухаммедом Тахіром Лахані.

Ормерод купив танкери в період із грудня 2022 року до серпня 2023 року на загальну суму понад $700 млн. За оцінками, за цей період флот перевіз близько 120 млн барелів нафти з росії.

Раніше ми писали, що російський «тіньовий флот» транспортує нафту через Фінську затоку сотнями танкерів, багато з яких непридатні для виходу в море.Також нагадаємо, що згідно з дослідженням Greenpeace, російські нафтові танкери з тіньового флоту вже кілька тижнів прямують до портів Європейського Союзу, порушуючи санкції, які забороняють імпорт російської нафти морським шляхом.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

 

Залишити відповідь