МЗС назвав чинну владу Грузії нахабними спекулянтами

Політика

МЗС України жорстко відреагував на використання проросійською владою Грузії теми страждань, які принесла російська агресія. Йдеться про передвиборчі банери зі зруйнованими українськими містами.

Так МЗС відреагувало на заяву прем’єр-міністра Грузії Іраклія Кобахідзе про те, що ці скандальні передвиборчі банери «оголили правду про Україну».

У відомстві здивовані намаганнями чинної влади країни стерти з пам’яті грузинського народу численні злочини Росії, які вона вчинила і продовжує вчиняти на тимчасово окупованих територіях як Грузії, так і України. У МЗС вважають ганебним використання партією Грузинська мрія зображень війни рф проти України у своїй політичній рекламі.

«Нахабна спекуляція на українському горі оголила правду про керівну партію Грузії, яка полягає у повній зневазі до українського народу та готовності заради політичних балів чинити непоправну шкоду традиційно дружнім відносинам між українським і грузинським народами», – йдеться у заяві зовнішньополітичного відомства.

Наслідуючи підходи рф  до обмеження участі громадянського суспільства та правозахисних організацій в забезпеченні демократичного розвитку країни та підтриманні конкурентного виборчого середовища, грузинський уряд перетворився на ксерокс Кремля, кажуть у відомстві.В МЗС додали, що відмова грузинської влади підтримувати міжнародні санкції, відновлення прямого повітряного сполучення, скасування введеного на початку 2000-х років візового режиму й активізація двосторонньої торгівлі повернули Грузію у формат економічної та політичної залежності від Москви.

«Охочих оголювати правду закликаємо також пояснити власному народу, чому в зруйнованому російськими окупантами Херсоні, де навмисно були знищені об’єкти критичної інфраструктури, наразі перебоїв з постачанням світла та газу на порядок менше, ніж в мирному Тбілісі», – йдеться в заяві.

МЗС закликало уряд Грузії утримуватись від втягування України у внутрішньополітичні процеси Грузії, а також від блазнювання на крові та стражданнях українського народу.

Раніше ми писали, що проросійська партія «Грузинська мрія» у передвиборчої агітації виготовила плакати, на яких розміщені фото зруйнованих українських міст і поруч фото «нормального життя» у Грузії.

Прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе підтвердив, що його партія Грузинська мрія продовжить використовувати тему війни в Україні для передвиборчих цілей. Зокрема, вони вже запустили серію вуличних банерів і відеороликів, де показують контраст між руїнами українських міст і миром у Грузії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь