Затримали перевізників, які доставляли українців до Москви та Донецька

Політика

Повідомлено про підозру перевізникам, які за 350-400 євро незаконно возили пасажирів до окупованого Донецька через Білорусь та росію.

Про це повідомляє Національна поліція України.

За даними слідства, підозрювані маршрутними автобусами організували регулярні рейси Київ-Донецьк через Польщу та Білорусь і росію. Пасажири автобусів перетинали кордон через офіційні пункти пропуску з Польщею, далі їх везли до Білорусі, звідки, користуючись авіасполученням «Мінськ-Москва», прибували до російської столиці.

Там пасажирів чекав завчасно підготовлений автобус, який віз їх у Донецьк чи інших населених пунктів на тимчасово окупованій території Донецької області. Така поїздка для пасажира коштувала 350-400 євро.Такі транспортні послуги підприємець організовував у порушення вимог Порядку в’їзду осіб на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї та інших нормативних актів.

За процесуального керівництва Святошинської окружної прокуратури міста Києва 55-річному чоловіку та його 42-річній спільниці повідомлено про підозру в організації схеми незаконного переправлення осіб через державний кордон України в Європу, а далі через рф на тимчасово окуповані території. Встановлюються інші особи, причетні до організації схеми незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, що Служба безпеки та Національна поліція затримали ще п’ятьох поплічників рф, які підпалювали авто Сил оборони та об’єкти «Укрзалізниці» у двох регіонах України.

Правоохоронці викрили та затримали одесита, який вступив до Збройних сил України та за завданням російських спецслужб здавав позиції українських військових.

5 жовтня Служба безпеки України проводила масштабні безпекові заходи у Сумах.

Також ми повідомляли, що у Одесі СБУ спільно з Національною поліцією затримала групу молодиків, які на замовлення ворожої ФСБ підпалювали військові автівки.

⚡️⚡️⚡️Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь