Львівські медики врятували руку військовому, який понад рік був у ворожому полоні

Політика

Львівським медикам вдалося врятувати руку 21-річного Гліба Портмана, якому загрожувала ампутація. Військовий 125 бригади територіальної оборони отримав кульове поранення плеча та потрапив у полон, де провів 13 місяців без належної медичної допомоги. Це призвело до зараження в місці поранення.

Про це повідомили у пресслужбі Першого ТМО Львова.

Гліб Портман, львів’янин, приєднався до війська у 18 років, коли тільки розпочав навчання на психолога в університеті. Він став частиною 125 бригади тероборони і брав участь у боях на Луганщині та Донеччині. Спочатку він виконував обов’язки стрільця, а потім став сапером. Під час виконання чергового завдання отримав кульове поранення плеча та потрапив у полон.

Росіяни утримували його на тимчасово окупованій території Луганщини, не надаючи необхідної медичної допомоги. «У мене був апарат зовнішньої фіксації кістки, який за нормальних умов має стояти пів року, а у мене він протримався цілий рік, доки сам не випав. Рука запалилася і почала гноїтись. Чи боліла? Коли ми лягали спати, біль був настільки сильний, що неможливо було дихати. Кожен вдих рухав тіло, і відповідно – руку», — розповів Гліб Портман.

На початку цього року, під час обміну полоненими, Гліб був звільнений. Він потрапив у центр «Незламні» зі складним, задавненим вогнепальним переломом плеча, де бракувало 5 сантиметрів кістки.«Наші ортопед-травматологи вирішили провести операцію в кілька етапів. Спочатку вони видалили заражені тканини та встановили цементний імплант (спейсер), щоб сформувати місце для кісткового імпланту. Під час наступного етапу лікарі взяли фрагмент кістки з тазу пацієнта та виготовили з нього імплант, використовуючи спеціальне біоскло», — йдеться в повідомленні.

Обидва втручання та післяопераційна реабілітація пройшли успішно. Зараз Гліб активно ділиться своїм саперським досвідом і читає курси з розмінування та поводження з вибухонебезпечними пристроями. Проте мріє повернутися до служби у війську і планує завершити навчання на психолога.

Раніше ми писали, що відбувся черговий обмін військовополоненими, в результаті якого було звільнено 15 бійців бригади Азов.

Також нагадаємо, що в України виникли складнощі з поверненням із полону бійців НГУ «Азов». Родини полонених повинні про них знати.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь