У Росії в ув’язненні померла українська журналістка Вікторія Рощина, яку РФ утримувала в полоні з серпня 2023

Війна

У Росії в ув’язненні померла українська журналістка Вікторія Рощина, яку РФ утримувала в полоні з серпня 2023

Батько журналістки Вікторії Рощиної, яка раніше працювала на hromadske, отримав звістку про її смерть. Однак цю інформацію ще перевіряють

З батьком Рощиної поспілкувався голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Ярослав Юрчишин.

Пізніше Юрчишин видалив свій пост із Telegram, перед тим написавши, що очікує підтвердження про смерть Рощиної від українських правоохоронців.

Батькові журналістки надійшло офіційне повідомлення про смерть доньки, яка нібито сталася під час етапування з Таганрога до Москви. Юрчишин пообіцяв йому, що Україна «зробить все можливе», щоб убивці Рощиної «понесли заслужену кару».

«Талановиту журналістку росіяни взяли заручницею в серпні 2023. А тепер убили», — написав депутат.

Нагадаємо, Вікторія Рощина зникла 3 серпня 2023 року на тимчасово окупованих територіях. У травні 2024 року росія вперше підтвердила, що утримує її в полоні.

У березні 2022 року Вікторію Рощину також затримували силовики ФСБ рф, коли вона готувала матеріали про воєнні дії в Запорізькій та Донецькій областях. Рощина планувала поїхати аж до Маріуполя, аби розповісти про те, що насправді відбувається в місті, яке щодня обстрілювали російські війська.

Її утримували 10 днів, але згодом звільнили з полону. Відтоді вона продовжувала працювати журналісткою на підконтрольній українському уряду території.

Вікторія Рощина працювала на hromadske, а потім публікувалася в «Українській правді» та «Радіо Свобода». У 2022-му вона отримала нагороду Міжнародного жіночого медійного фонду «За мужність у журналістиці».

Українські розвідники пробрались на борт військового корабля РФ: чергова успішна операція ГУР
Спецпризначенці ГУР вивели з ладу дороговартісну ворожу техніку на тривалий термін

ЗРОСЛА КІЛЬКІСТЬ ЖЕРТВ РОСІЙСЬКОГО ОБСТРІЛУ ПОРТОВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ – ОВА
Кількість загиблих унаслідок російського обстрілу портової інфраструктури Одеської області 9 жовтня зросла до семи, повідомив 10 жовтня в Telegram начальник обласної військової адміністра…

Новий пpем’єр-міністp Япoнії вpазив заяву щодо Укpаїни
Новий пpем’єр-міністp Япoнії вpазив заяву щодо Укpаїни.

Залишити відповідь