Продовжено арешт судді, який п’яним збив нацгвардійця на блокпосту

Політика

Святошинський районний суд міста Києва продовжив до 8 грудня арешт Олексію Тандиру, якого обвинувачують у скоєнні смертельної ДТП на блокпосту.

Про це Київська міська прокуратура повідомляє у Фейсбуці.

«За клопотанням Київської міської прокуратури Святошинський районний суд міста Києва продовжив термін дії запобіжного заходу вже звільненому судді, який обвинувачується у вчиненні смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння», – йдеться в повідомленні.

Ухвалою суду запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без визначення застави продовжено до 8 грудня 2024 року включно.

Нагадаємо, у ніч на 26 травня 2023 року голова Макарівського районного суду Київської області Олексій Тандир збив на смерть 23-річного бійця Національної гвардії на блокпосту в столиці.Суддю затримали, 27 травня Вища рада правосуддя надала згоду на його арешт. Експертиза показала, що у момент ДТП Тандир був напідпитку.

Після аварії Тандир перебуває в СІЗО. У Святошинському суді Києва почався процес щодо нього. Тандиру загрожує до 10 років увʼязнення.

Також нагадаємо, що обвинувачений у п’яній ДТП на блокпості у Києві суддя Олексій Тандир хотів мобілізуватися до війська. Але суд йому відмовив.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь