У Латвії викрили велику нарколабораторію з українцями

Політика, Світ

У Латвії викрили велику лабораторію синтетичних наркотиків з понад тонною продукції, та затримали 8 причетних до цього бізнесу. Серед них – п’ятеро громадян України.

Як пише Delfi, операція латвійських правоохоронців у співпраці з Європолом відбулася одночасно у кількох містах ще минулого тижня, але деталі розкрили лише зараз.

 

 

Лабораторію облаштували біля містечка Алуксне, що на північному сході країни. Правоохоронці виявили на об’єкті більше тонни готових синтетичних наркотиків вартістю щонайменш 400 млн євро (що є рекордом за останні роки), обладнання для виготовлення наркотиків і 38 тисяч літрів різних компонентів, що використовуються у виробництві.Слідство підозрює, що наркотики виготовляли для збуту в інших країнах Європи, або й рф та Білорусі.

Всього затримали вісьмох підозрюваних у причетності до цього наркобізнесу. Серед них п’ятеро – українці, двоє – громадяни Польщі та один громадянин США.

Читайте також:

Столичні оперативники затримали групу осіб, які організували нарколабораторію у Вишгородському районі. Щоб замести сліди, злочинці її підпалили.

У Львові правоохоронці зупинили злочинну діяльність злочинної групи, яка займалася наркобізнесом.

Співробітники СБУ затримали трьох учасників злочинного наркоугруповання. Припинили роботу двох лабораторій, у яких виготовляли амфетамін.

У Полтавській області поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків до виправної установи. Організатору злочинної групи та його виконавцю повідомили про підозру.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь