Фінська енергетична компанія скаржиться на масовані кібератаки

Політика, Світ

Фінська державна енергетична компанія Fortum щодня стикається з кібератаками в Фінляндії та Швеції, а також час від часу помічає активність невідомих безпілотників біля своїх об’єктів.

Генеральний директор Fortum Маркус Раурамо в інтерв’ю для Reuters зазначив, що компанія постійно піддається різним видам кібератак, і були зафіксовані інциденти з безпілотниками навколо її активів. Також цього року спостерігалися збої в супутниковому зв’язку електростанцій.

Fortum звернулася до влади Фінляндії з проханням розслідувати ці інциденти, оскільки аналогічні проблеми виникли і на об’єктах компанії в Швеції. За словами Раурамо, компанія посилила заходи безпеки, включаючи суворий контроль доступу, резервні системи та співпрацю з владою для мінімізації наслідків кібератак.

Керівник служби безпеки Fortum Ярі Стеніус додав, що кількість інцидентів зростає, хоча їхній вплив на діяльність компанії поки що залишається мінімальним. Центральна кримінальна поліція Фінляндії підтвердила, що веде кілька розслідувань щодо загроз критичній інфраструктурі.

Служби безпеки Фінляндії та Швеції також зазначають активізацію шкідливої діяльності з боку Росії, причому російська розвідка діє все більш ризиковано й агресивно. На початку вересня Fortum почала використовувати ядерне паливо від американської компанії Westinghouse Electric на заміну російським постачанням.Раніше ми писали, що у США оголосили обвинувачення шістьом громадянам рф, причетним до масштабних кібератак проти України та держав НАТО напередодні російського повномасштабного вторгнення 2022 року.

Також нагадаємо, що Головне управління розвідки провело успішну кібератаку на російське підприємство, яке розробляє ядерні боєприпаси. Фахівці змогли отримати великий масив інформації та спричинити збої в роботі компанії.

Увесь інсайд та актуальна інформація на нашому Телеграм-каналі, а також бонуси та швидкі новини.

Залишити відповідь